I år er året då bæra på
Svarthyllen har modna og får
henge i fred for fuglane.
Ein kan sjå tre med bær mange stadar,
iallfall her i kommunen.
Bæra er dekorative,
men også nyttige.
Eg tenkte å plukke meir bær for å lage
saft eller gelè,
men det vart med tanken.
Eg kom på at eg skulle sjekke om me hadde
brukt opp alt eg laga i
2008 då det også var mykje bær på trea.
I kjøleskapet i matboda i kjellaren sto framleis
Hyllebærsaft
og
Hyllebærgelè.
Eg opna eit glas
Hyllebærgelèn smaka godt,
Eg trur den skal bli brukt.
Det minner meg om at mat tillaga under hygieniske forhold
og hermetisk lukka held seg i årevis !
og hermetisk lukka held seg i årevis !
Eg skreiv innlegg om Svarthyll tidlegare
For mange mange år sidan laga eg saft av
Hylleblomsten.
Ei frisk saft med sommarleg smak.
Men eg har ikkje bilde av den.
Men eg har ikkje bilde av den.
Bra du sjekket beholdningen. Det er jo blitt sånn at vi nesten ikke drikker saft eller spiser syltetøy lenger.. Men det er jo koselig å gi bort, eller rett og slett innvitere på hjemmelagete boller med hyllebærgele og saft.. Ha en riktig koselig lørdagskveld. Klem fra Inger Johanne
SvarSlettKan ikke huske at jeg har sett modne bær i år, men kanskje har fuglene spist unna etter som de ble modne? Fin helg til deg!
SvarSlettHyllebær er ikke noe jeg er vant til å bruke, men det så jo utrolig godt ut da. Kjekt med ting som holder seg lenge.
SvarSlettØnsker deg en fin søndag.
Vivi
Reminds me of my father: never did somehow in the kitchen. Only in elder-time he makes a very yummy soup from it.
SvarSlettHave a nice new week
Så vakre de er! Jeg har saftet og syltet mye i mitt liv, men aldri svarthyllbær. Vet ikke om jeg har sett slike? Jeg skulle gjerne smakt saften fra disse bærene. Må se meg litt rundt om de finnes her. Det ser ut på ditt bilde som de vokser på høye trær - stemmer det?
SvarSlettHilsen Tove/fargeneforteller