Denne oppskrifta har eg brukt med
sikta og sammalt kveitemjøl
i alle år.
Dei er ikkje så grove,
men både barn og vaksne lika dei.
No er det nokre av familiemedlemane som ikkje
tole så godt kveitemjøl, men ser ut til å tole spelt,
så no skifta eg ut kveitemjølet med speltmjøl.
225 gr smør
12 dl lunka vatn
2 ts salt
2 ss sukker(eller honning)
1 pk gjær
480 gr sammalt grovt speltmjøl
1260 gr sikta fint speltmjøl
Smelt smøret.
Mål opp vatn og ha i bakebollen,
ha i gjæra og det søte og la maskina gå på
sakte fart til gjæra er oppløyst
ha i smelta smør og salt.
Tilsett det grove mjølet først,
pass på at det blir ei jevn massse.
Deretter det fine mjølet,
prøv deg fram, deiga skal ikkje vere for fast.
Bruk sakte fart på kjøkenmaskina til
deiga slepp kantane i bollen.
( eg har lese ein stad at ein ikkje skal bruke
stor fart når ein bruka speltmjøl..)
Sett deiga til heving med plast over bollen og
handdukar oppå 30 minutt.
Legg deiga på bordet og del i emne.
Eg bruka vekt og dele emna i 75 gr kvar.
Det blir ca 32-34 stk fordelt på tre plater.
Denne gongen prøvde eg meg fram
og pensla med vatn og hadde på 5-korns-frøblanding,
frøa vart litt harde så eg
anbefale å bruke enten berre solsikkekjerner
eller sesamfrø dersom ein vil ha frø på.
Etterhev rundstykka 25-30 minutt
Steik dei midt i omnen på 220 gr ca. 15 minutt.
Rundstykka er kjempegode både med
smør og pålegg/ost på eller
til gryterett/salat.
God appetitt !
God helg !
Det så veldig fristende ut. Koselig med bakst! Ha en fin dag!
SvarSlettHei! Herlig med hjemmebakst! Takk for oppskriften, den skal jeg prøve! Ha en riktig god helg :)
SvarSlettOppskrift som bestilt! Prøver med en gang da vi skal ha hamburgere til kvelds. Noen rundstykker og noen hamburgerbrød.
SvarSlettFinere vær enn meldt i dag. Sol, men litt vind så det er ganske kjølig. Sykla bortpå Stugu, og det ble kaldt med pulsvarmere i morges.
Riktig god helg!
Klem
Det høres ut til å være gode rundstykker! Takk for flott oppskrift :)
SvarSlettGod helg!
Den oppskriften må prøves :-)
SvarSlettSliter litt med å finne god glutenfri oppskrift, skal sjekke om de tåler speltmel...
Ha en fortsatt fin helg.
Rapport: Hadde ikke nok spelt-mel, men tok vanlig mel og blanda. Fungerte helt greit. Jeg måtte opp på 250 grader og stekte i 20 min. Ovnene er så forskjellige, og jeg liker dem litt godt stekt. Pensla med egg og dryssa sesamfrø over. Nå gleder vi oss bare til å smake.....
SvarSlettKlem
Det så godt ut! Skal prøve oppskriften neste gang jeg baker.
SvarSlettSer gott ut! Jag vill gärna rundstycker till söndagsfrukosten men jag går till bagaren och köper färdiga. Hembakat är alltid godare men jag är inte så bra på att baka!
SvarSlettÖnskar dig en trevlig helg!
Ser gott ut! Jag vill gärna rundstycker till söndagsfrukosten men jag går till bagaren och köper färdiga. Hembakat är alltid godare men jag är inte så bra på att baka!
SvarSlettÖnskar dig en trevlig helg!
Heisann... godt jobba. De hadde ikke speltmel på Kiwi i går. Lokalbutikken er stengt pga utvidelse, så vi må handle på den nest nærmeste som vi handler på om sommeren på vei til båten. Nå må den Kiwien sjekke hyllene sine oftere for nå strømmer kundene på...
SvarSlettTenker baktsen din forsvant som varmt hvetebrød...
Ha go´hælj ;:OD)
Ja se der ble det herlig speltbakst.
SvarSlettTenker emg det er populært med
hjemmebakte speltrundstykker
når det besøker mor/bestemor.
Ha ei herlig helg :)
Såg gode ut!
SvarSlettDu er dyktig :-)
God søndag!
Veldig gode rundstykker.
SvarSlettJeg baker ofte med speltmjøl. Jeg kan kjøpe i helsekostbutikk her nymalt. Jeg liker.
I dag vi har regnvær, men jeg går med venninne ettermiddag
på kino - vi har internasjonal festival / kortfilm - veldig
spennende og mange glede.
Riktig god søndag jeg ønsker deg Anne-Mari.
Klem fra Viola