lørdag 30. april 2016

Confit de canard


er stykke av 
and konservert i sitt eige feitt.
Ein kan lage det sjølv

eller kjøpe den ferdig kokt og
hermetisert i boks.
Denne kjøpte me i Spania for mange år  sidan,
datoen er gått ut no, men 
dei to låra låg heilt dekt i feitt og
var like fine.

Eg sette boksa i ei gryte med vatn
og varma forsiktig opp til 
feittet smelta og låra kunne takast ut.
La dei i eit eldfast fat og
steikte på 225 gr 12-15 minutt.
Hadde på grillelementet ei lita stund
på slutten.
Fløytegratinerte poteter er godt til:
10-12 poteter kutta i skiver
legg dei i ei gryte,
slå over 3 dl fløyte
1 sjalottløk hakka
2 fedd kvitløk hakka
salt og pepar
Kok til potetene er halvkokte (10 min)
Ha dei i ei eldfast form og strø
reven ost over.
Sett i omnen på 200 gr
ca 15 minutt til potetene er møre.

Andeconfit servert med
fløytegratinerte poteter og brokkoli 
smaka utruleg godt,
og kan anbefalast på det varmaste.
Eit glas raudvin til 
er prikken over ien.






11 kommentarer:

  1. Hei! Det så veldig lekkert ut! Ha en fin lørdagskveld!

    SvarSlett
  2. Mmm det så veldig godt ut, gjett om jeg ble litt fysen nå da he he.
    God maidag til deg.

    SvarSlett
  3. Så gott det ser ut! Bra att du vågade använda det trots att "bäst före datumet" hade gått ut!
    Ha det bra! Här har vi en vacker vårdag, 13 grader varmt så vi slipper frysa!

    SvarSlett
  4. Å samles rundt en god middag er gull verdt og fortjener absolutt et glass rødvin! Vi var vertskap for fylkesårsmøtet i helselaget i går og serverte elg-gryte til middag. Veldig godt mottatt, dog uten vin. Fikk forresten høre at Ytre Søre Sunnmøre var suveren vinner når det gjaldt å samle inn penger til Demensaksjonen. Tenkte på deg da, for du hører vel til i den regionen?
    Gratulerer med dagen! Jeg har vært på sykkeltur, og nå har jeg røkt svinekam i ovnen.

    Fortsatt fin 1. mai!

    Klem

    SvarSlett
  5. Mmm, nam, nam! Ser mer eksotisk ut enn det jeg pleier servere til middag! :)

    SvarSlett
  6. Hello, the meal looks delcicious. Happy month of May! Happy Sunday, enjoy your new week ahead!

    SvarSlett
  7. Nam! Det hørtes og så godt ut!

    Ha en flott maiuke!

    SvarSlett
  8. Det fikk meg til å sikle en smule.
    Klem 😄

    SvarSlett
  9. Heisann... ser veldig godt ut... min søster minte meg på at jeg har en kalkun fra jul i hennes fryser. Kan tilberedningen passe en større fugl også... tenkte å servere den på fredag da jeg har noen år å feire....
    Ha fin uke ;:OD)

    SvarSlett
  10. Vilken perfekt söndagsmiddag!

    SvarSlett
  11. Dette har jeg hørt mye positivt om men ikke helt forstått hvordan skal tilberedes. TAKK. Dette skal definitivt testes ut. Riktig god kveld med en klem fra meg til deg

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.