Startskotet gjekk.
Eg har baka litt på hytta i dag.
Kan like godt gjere det her,
det er her me skal feire jul, i år som åra før.
Og nytt fryseskap er kjøpt inn.
Aniskringle,
eller "klengre" som er dialektordet her.
Oppskrifta eg brukte er bolledeig frå
Trines Matblogg
som alltid er vellukka.
Krydderkake
etter oppskrift frå bloggen til
Fru Tunheim
Denne kaka har eg laga siste åra,
den blir betre til lenger den står så det passar
fint å lage den så tidleg.
Fasongane står nok ikkje i ei
sveineprøve,
men eg brukar å seie at det er smaken som tel,
ikkje utsjånaden.
Vel smakt !
I like
Anne-Mari
eller "klengre" som er dialektordet her.
Oppskrifta eg brukte er bolledeig frå
Trines Matblogg
som alltid er vellukka.
Krydderkake
etter oppskrift frå bloggen til
Fru Tunheim
Denne kaka har eg laga siste åra,
den blir betre til lenger den står så det passar
fint å lage den så tidleg.
Fasongane står nok ikkje i ei
sveineprøve,
men eg brukar å seie at det er smaken som tel,
ikkje utsjånaden.
Vel smakt !
I like
Anne-Mari
Lurt å bake der en skal feire. Er jo bare dumt å frakte alt
SvarSlettmed seg til hytta. Ser godt ut syns nå jeg. Er det hjemmebakt
så skal det ikke se ut som det er laget av en proff.
Og det er jo som du sier, smaken som teller.
Og godt smaker det helt sikkert.
Ha ei herlig helg :)
Ingen ting er som hjemmebakt.Dette ser nydelig ut.
SvarSlettHøres koselig ut å feire JUL på hytta.
Vil ønske deg ei fin novemberhelg.Ellaklem ;)
å kor lyst eg fikk på kringler no - med brunost på ;)
SvarSlettkor flinke du er -- meg og min svigermor bruker også å ha ein gjærbakst dag
nyt dagene - monikasmil
Så gott med hembakat, undrar om vi orkar göra nått sånt i år...
SvarSlettDet er så koselig at dere liker krydderkaken. Jeg må også bake den om ikke lenge.
SvarSlettSå gott det ser ut! Håller med dig att smaken är viktigare än utseendet på kakorna! Jag får nog också baka lite, det hör julen till!
SvarSlettHa det bra!
Härligt att ha hembakt att ta fram under julen!
SvarSlettOm det får vara i fred så länge?1 :-)
Så flink du er, Ann-Mari! Dette er nydeleg kaffimat!
SvarSlettTusen takk !
SlettEg skulle så gjerne visst kven du er for eg ser berre at det er ein anonym..... Kanskje eg kjenner deg ?
Klem frå Anne-Mari
Hei igjen. I fjor feiret vi min manns og svigermors dag
SvarSlettsammen den 1.des. Det stemmer. Men han har dagen
sin den 19.nov. Svigermor har den 12.12. Så da fant vi
en dag midt mellom der.
Her blir det litt baking i dag. Skal lage lussekatter
og kanskje ei krydderkake. Har ei oppskrift på ei
veldig enkel krydderkake som lages i langpanne.
Kos deg i dag :)
Du er berre så produktiv at det er eit syn! Baksten din er kjempeflott og smaken er akkurat same kor det ser ut:) Koselig med julefeiring på hytta då!
SvarSlettTakk for gode ord, Anne - Mari, håper å kome sterkare tilbake med blogging framover. Ønsker deg ei flott helg!
Gode klemmar frå Alva.
Kjenner lukta helt hit ;)
SvarSlettFlinke du!! Jeg har ingen bakefølelse enda... er litt avhengig av at snøen ligger og julefølelsen straømmer litt gjennom kroppen før jeg får til å bake til julen...
Har ikke tenkt å bake så mye - men litt skal man jo ha, og når en først gjør noen så blir det straks litt til ... Joda, jeg kjenner meg selv godt ;)
Det blir nok syv slag i år også!!
Nyt helga!
Tusen takk for hyggelig kommentar inne på bloggen ming.
Klem fra Ann Elisabeth
Hei;)
SvarSlettAniskringle er fantastisk godt. Tror jammen jeg må bake det en dag.
Krydderkake må jeg ha til jul og fruktkake;)
God helg;)
Klem fra Ann-Mari
Aniskringle er berre SÅ godt!
SvarSlettTrur eg kjem ein tur ;-)
Her er det ikkje baking i fokus. Tenkje budsjett på jobb og på fritida, tja vert visst litt jobb då også.
Fin søndag!