av plommer.
Det gamle treet som me trudde
hadde pensjonert seg bar nokre plommer dette året òg.
Dei gule plommene er ekstra gode hermetisert.
Og i store plommeår har eg i tillegg brukt å lage saft av dei,
den er barnebarna svært glad i.
Mor mi hermetiserte på rett måte med å legge plommene
i glas, sukkerlake over og koke/trekke glasa i ei
stor panne med vatn til dei var ferdig
møre.
Eg brukar framgangsmåten til ei gamal tante,
som er enklare og greiare.
Kokar sukkerlake av 1 liter vatn og 1 kg sukker,
let plommene trekke ein augneblink i vatn før
eg tek dei opp med holsleiv og legg dei i det
varme sterile glaset.
Auser sukkerlake over til glaset er fullt,
set på lok og snur glaset opp ned.
Sterilt og hermetisert !
Eg har funne ut at det er mest praktisk å
bruke små glas. Kan heller opne eitt til dersom det trengs.
Bon appètit.
Anne-Mari
Ser läckert ut med konserverade plommon! Saften är säkert god den också! Plommonen bildar vackra mönster i de olika kärlen!
SvarSlettHa en skön söndag!
Imponerende! Dette har jeg aldri prøvd. Vi hadde Victoria-plommer hjemme, og dem vi ikke spiste rett fra treet, ble det kokt sylte av. Kjempegodt.
SvarSlettHermetisering var vanlig før i tida. Jeg husker hyller i kjelleren med glass med ymse innhold.
Ønsker deg ei fin uke!
Klem fra Ingunn
Mhhhhh det ser veldig godt, herlige vinteren mat :-)))
SvarSlettJeg vil lage plommepure - bare plomme med noen kanel. Jeg håper jeg få vakre plommer fra bøndene!!! I dag vi har 27 grader - så hyggelig ute -men ettermiddagen kommer regn og lavere temperaturer igjen.
Ha en riktig fin ettermiddag og søndagkveld. Klem til deg Anne-Mari
Hermetiske plommer er berre herleg!
SvarSlettSjølv kjem eg ikkje lenger enn til syltetøy...
Mmmm.. her var det de blå olommen som kom på glass. med sprit :-)) God ny uke!
SvarSlettÅ nam, det kan jeg tenke meg er deilig å ta frem til høsten og vinteren - så deilig:)
SvarSlettØnsker deg ei god ny uke kjære du, jeg har i massevis å ta igjen etter ei uke i ro (er ikke helt bygget for dette kjenner jeg;) og gleder meg til mange småprosjekt i dagene som kommer:)
Varm og god klem
Hanne:)
Åh dette ser jo så lekkert ut!! Min mor var kjempeflink til å safte og sylte; desverre er ikke jeg like flink med dette.....Nå har eg heller ikke noen frukt/bærhage lenger heller da, men dette så jo veldig deilig ut! Ha en strålende uke!
SvarSlettLurt å bruke små glass. Og hermetiserte plommer er nydelig .)
SvarSlettHa en fin dag.
Mormor
Du har jo vært flink.
SvarSlettVar jo en lettvint måte å hermetisere på.
Ikke helt avskrekkende å prøve på det.
Ha ei herlig uke :)
Så flink du er! Må være flott å plukke inn plommer fra egen hage. Dine ser helt perfekte ut. Godt å kose seg med utover vinteren. -Margit-
SvarSlettÅåå de så godt ut;) Vi har ike gule plommer,men vi må ha et nytt tre og da velger jeg kanskje gule plommer da de er veldig gode ;)
SvarSlettHar syltet noen blå plommer i kveld, men nå er det nok............. Det er fullt i frysen og tomt for glass. Jo da, jeg kan kjøpe noen;)
Fin septemberuke til deg;)
Klem fra Ann-Mari
Jøss, det så jo ikke så vanskelig ut heller: :-O Smart. Kos deg. klem
SvarSlettHerlig! Kjekt med frukt i eigen hage.
SvarSlettHa fin dag :-D