tyder:
auke matmengda, tilskot til kosten
Det er Vinterferie,
og med barn og barnebarn
i lag med oss på hytta
treng ein mykje
mat.
Grove rundstykke
Det gamle brune fatet fann eg på
loppemarknad.
Bollen og lysestakane i
Hammerlunds tinn har me fått i gåve.
Rundstykka er laga etter
oppskrift frå svigerinne Sølvi.
Brød med speltmjøl
600 gr sikta spelt
600 gr grov spelt
4 never havregryn
4 ss solsikkekjerner
4 ss linfrø
4 ts fiberhusk
2 ts salt
1pk gjær
1 l lunka vatn
4 ts olje
evt. 2 ts flytande honning
Heve 45 min med plast over bakebollen
Ha deiga i 2 store, eller 3 mindre brødformer
Sett formene i kald omn, sett den på 50 gr
og la dei stå i 20 min.
Auke til 200 gr og steik vidare i 45 min.
Til rundstykke
deler eg deiga i passe emner og
let dei stå lunt 30 - 45 min
sett i oppvarma omn til 225 gr
steike ca 15-20 min
God helg !
Eg har arva eit slikt fat. Tippar det har vore brukt til deig og anna. Til no har det stått på stas. Ikkje dumt å servere brød og rundstykke i det!
SvarSlettGod vinterferie!
Mmmm, de rundstykkene ser fristende ut, tror ikke de blir liggende der så lenge! :-)
SvarSlettKjekt å ha heimebaka rundstykker å servere! Tenker de går ned på høykant. Vi venter fullt hus i påska, og da må det nok fylles opp her også.
SvarSlettGod vinterferie! Håper det blir noen godværsdager på oss alle.
God lørdagskveld fra Ingunn
Ja det er godt. Er ei stund siden jeg
SvarSlettbakte speltbrød/rundstykker.
Kos dere på hytta alle sammen :)
Høres ut som du har koser deg kjempe masse. Ønsker deg en fin vinterferie. Jeg må vente ei uke til, så er det ferie her også.
SvarSlettKlem Vivi
Høres kjempekoselig ut ... ønsker deg og dine en fin vinterferie!
SvarSlettKlem Irene
Mmm, nybakt bröd, lyckliga barn!
SvarSlett