Eg har fått ein del spørsmål om oppskrifta
til dette syltetøyet.
til dette syltetøyet.
Derfor legg eg ut på nytt innlegget frå 2012.
PS. syltetøyet blir også godt om du
skifta ut fiken med aprikoser.
Begge desse syltetøya passa perfekt
til ost av ulike slag.
-----
Svigerforeldra mine har i alle år laga
Rabarbrasyltetøy på sin eigen måte.
Når helsa deira svikta synest eg det er viktig at me
i neste generasjon fører tradisjonen vidare.
Oppskrifta var ikkje nedskriven så her var
hugsen deira god å ha.
Eg gløymde å ta bilder undevegs...
Oppskrifta.
2 kg rabarbra i bitar (eg tok av ytste laget)
2 kg sukker over bitane,
ca. 12-15 tørka fiken i små bitar opp i blandinga.
dette skal stå til sukkeret er oppløyst, gjerne over natta.
Koke lenge...til sylta blir brunaktig på farge.
1 pk Certo syltepulver, måtte bruke litt ekstra sukker (ca 1 dl)
Dette blir ei haldbar sylte som smakar
Svigerforeldra mine har i alle år laga
Rabarbrasyltetøy på sin eigen måte.
Når helsa deira svikta synest eg det er viktig at me
i neste generasjon fører tradisjonen vidare.
Oppskrifta var ikkje nedskriven så her var
hugsen deira god å ha.
Eg gløymde å ta bilder undevegs...
Oppskrifta.
2 kg rabarbra i bitar (eg tok av ytste laget)
2 kg sukker over bitane,
ca. 12-15 tørka fiken i små bitar opp i blandinga.
dette skal stå til sukkeret er oppløyst, gjerne over natta.
Koke lenge...til sylta blir brunaktig på farge.
1 pk Certo syltepulver, måtte bruke litt ekstra sukker (ca 1 dl)
Dette blir ei haldbar sylte som smakar
mmmmm.... kanskje jeg prøver denne? Jeg har min favoritt som er rabarbra og jordbær :) Takk for tips! Har nok fått det før, men repriser er alltid kjekt! Ha en fin torsdag Anne-Mari og klem fra meg!
SvarSlettSylt till ost är riktigt gott! Brukar köpa färdig sylt på burk men hemlagad är förstås mycket godare!
SvarSlettHa en fin dag! Här är det sommar idag!
Må plukke rabarbra, skjønner jeg! Når regnet gir seg! Såg så fristende ut- nam, nam.
SvarSlettYes, I would love to try this rich jam !!
SvarSlettRabarbrasylte er nydelig.Har aldri smakt med fiken eller aprokos i
SvarSlettså kanskje jeg må prøve dette. Skal tas inn en del nå å få laget til.
Ønsker deg en fin dag! Klem fra Ella.
Dette var ett innlegg som fristet! Kanskje jeg prøver dette? Jeg har jo litt rabarbra i hagen. ;) Takk for oppskriften. Koselig å kunne ta vare på sånne gamle tradisjoner og minner. :)
SvarSlettHa en fortsatt fin dag!
Ser prima ut den sylta di! Rabarbra trenger vel mye sukker til at jeg kan spise så mye av det, men har laga litt, og så ble det en rabarbrapai.
SvarSlettJubileet på Tingvoll ble en fin opplevelse. Vi var 28 i klassen, 4 var gått bort og 11 møtte, og vi fant tonen med en gang. Kanskje det blir et nytt møte om 5 år? Vi kan i alle fall ikke vente i 25 år.
Regnværshilsen fra Ingunn.
Mums vad gott, detta skulle jag inte tacka nej till;-)
SvarSlettDu frestar du med dina smakliga bilder !! Rabarber såå gott. Maken gjorde nyligen rabarbersaft och jag minns barndomens goda rabarerkräm. Gudagott ;-)
SvarSlettSåg herlig ut!
SvarSlettTrur vi må flytte på rabarbraen vår.
Den vil ikkje gro.
God helg! :-)
Mmmmm....trur eg må prøve denne versjonene også, elskar fikenmarmelade så denne vil nok også falle i smak:) Problemet er berre at eg har ikkje rabarbra sjølv og må tigge hos andre. Har prøvd å få det til å vekse i hagen min men det har ikkje lukkast endå! Men trur eg må prøve igjen.
SvarSlettHa ein så fin dag som mulig i øs pøs regnet! Fint innever i allefall!
Klem frå Alva.
Eg er ikke den som spiser så mye syltetøy,
SvarSlettmen dette kunne jeg godt tenkt meg å smake på.
Spørs om jeg ikek må prøve å lage det en dag.
Rabarbra er det jo mer enn nok av ute nå.
Ha ei flott helg :)
Det där ser riktigt gott ur. Mums
SvarSlettYummy...it looks delicious!!! I like rhubarb jam very much :)
SvarSlett