har me alltid brukt,
tenkte eg å prøve
Valnøttbrød.
Eg er allergisk mot alle slags nøtter og
delte deiga i to
med bakepapir mellom.
med bakepapir mellom.
I mitt brød brukte eg hakka graskarkjerner.
Mitt brød til venstre og mannen min sitt til høgre.
Dei er laga av grovt mjøl
av spelt, bygg, rug, havregryn og kli.
og omlag 10 % sikta kveitemjøl.
Me er så heldige å ha
Volda Mylne ikkje så langt unna.
Dei produserer mjøl på ein unik måte som
er tufta på gamle tradisjonar.
klikk her og besøk Volda Mylne
Dei er laga av grovt mjøl
av spelt, bygg, rug, havregryn og kli.
og omlag 10 % sikta kveitemjøl.
Me er så heldige å ha
Volda Mylne ikkje så langt unna.
Dei produserer mjøl på ein unik måte som
er tufta på gamle tradisjonar.
klikk her og besøk Volda Mylne
Sikkert et brød jeg villa ha likt, til avveksling fra knekkebrødet mitt :)
SvarSlettKlem :)
Mmm jeg kjenner lukten ,,nesten helt hit,,
SvarSlettJeg er ikke flink på kjøkkenet men brød baker jeg hver uke, ingenting er som hjemmebakt og så holder det så mye lengre.
Takk for tips Anne-Mari, er alltid åpen for variasjon.
Åh! Såg godt ut!
SvarSlettMå ta meg ein bakedag snart :-)
Det såg spennande ut! Her i huset brukar me kun det grovaste av grove brød:) Masse rug så brødet er nesten svart. Eg toler dårlig fint mjøl så det er berre til "fest". Og klart eg bakar brødet sjølv...kjøpebrød vert me rett og slett ikkje mette av! Rugbrøda mettar i allefall...eg bakar 3 brød i gongen og då varer det i 3 veker!
SvarSlettNatta klem frå Alva.
Grovt brød smaker godt og metter godt, og selvfølgelig baker vi selv. Jeg har fem brød i ovnen akkurat nå, temmelig grove og gleder meg til å smake.
SvarSlettJeg baker også valnøttbrød, en fin variasjon til lørdagskosen istedenfor loff.
Været holder seg, men det er ikke så klart som i går. Det blir nok en tur ut etter "dugurd". Prøvde joggesko i går, helt utrolig lett å gå.
Ønsker deg en fin torsdag!
Klem
Ja skikkelig grovt brød er kjempegodt.
SvarSlettFrister å sette en deig. Men vet ikke om jeg rekker det i dag.
Ha en flott dag :)