fredag 6. september 2013

Solbærsyltetøy

Solbær skulle vore i alle hagar, Den er 
full av C-vitamin og mengder av antioksidanter.
I sesongen bør me ete så mykje me kan av dei
gode og sunne bæra rett frå busken.
Elles kan den brukast på mange 
måtar, både til dessert og
saft.

Det var berre 750 gr. bær på den gamle busken i år.
 Eg laga syltetøy opp i
 fire små glas.


Dette er oppskrifta eg brukar på Solbærsylte:

3 dl vatn pr kilo bær
Trekke 15 - 20 minutt
 slå over i dørslag
Stå ca. 1 time eller over natta
Koke opp og røre inn 1 kg sukker pr. kilo bær 
Kok opp til sukkeret er oppløyst.
 Ha i reine og varme glas med tett lokk og 
snu oppned til dei kolnar.
Eg brukar å oppbevare syltetøy
kjøleg.
 Lukke til om du har lyst å 
lage det tradisjonsrike og vitaminrike
syltetøyet.

Eg ynskjer deg ei fin helg !

Anne-Mari
 



12 kommentarer:

  1. Ingen ting er så godt som selvdyrket bær, fruk og grønnsaker : ) Vi har laget ripsgele og laget plommelikør : ) snart modner mengder av plommer så det blir nok sylting der også : ) Gog helg!

    SvarSlett
  2. Så gott med hemgjord sylt, smaskens!

    SvarSlett
  3. Så godt og så sunnt med heimelaga syltetøy,ekstra godt det ein lager sjølv:)
    Ønsker deg ein fin dag!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  4. Jeg har gode minner om solbær. Da jeg gikk på idrettslinja på lærerskolen, kom vertinna mi ned med rørt solbærtsylte til meg rett som det var. Hun mente jeg trengte vitaminer når jeg trente så mye. Det smakte kjempegodt. Mor kokte bestandig solbæra, og jeg syntes den sylta ble litt stram på smaken som barn.
    Skulle gjerne hatt en solbærbusk nå.

    God tur og god helg!

    Klem

    SvarSlett
  5. Hadde ikke så mye solbær her heller, men blandet den
    med litt rips og laget litt gele og litt saft.
    Er jo veldig godt da i tillegg til sundt.
    Ønsker deg ei herlig helg :)

    SvarSlett
  6. Solbær er ei av favoritt bæra. Det og bringebær :-)
    All bær er god. Og plutselig oppdaga eg Bjørnebær i hagen min...

    Ha nydelig helg @-}--

    SvarSlett
  7. Vet du? Jeg synes du skal samle alle de god tradisjonstike oppskriftene dine,og gi ut en bok. Jeg løper og kjøper,til meg og de rundt meg som liker skikkelig mat!
    God søndag

    SvarSlett
  8. Solbærsyltetøy er kjempedeilig! Jeg har mange trær i hagen, men i år tok stormen eller fuglene det som var, så det ble bare ett kilo på meg. Bedre lykke neste år. Klem, Gudrun

    SvarSlett
  9. Mhhh min best syltetøy. Passer med mye. Vel bekomme.
    Ha en fin kveld. Jeg vil lese i bok min - glede for meg.
    Klem fra Viola.

    SvarSlett
  10. Det er kjekt å kunne høste inn fra egen hage og lage noe helt fra bunnen. Jeg er ikke så flink på safting og sylting, bærene våre blir mest til plukk og spis. Men eplene i hagen blir til mye god bakevare i løpet av høsten:)

    Ha ei god ny uke kjære du
    god klem:)

    SvarSlett
  11. Så herlig å høste og lage selv :)

    Ønsker deg en fin mandag og deilig ukesstart.
    Her starter jeg uken alene hjemme, fabelaktigmannen er utenbys - så det er bare meg og Nala hjemme, men vi kan kose oss for det :)

    takk for alltid så koselige kommentarer inne hos meg - du er bare unik!

    klem
    -Maia

    SvarSlett
  12. Hei og god valgvake;)
    Stemmeretten ble brukt og vi har fulgt kveldens prognoser med litt spenning. Og veldig spente på avstemmingen i Oslo om OL søknad!
    Solbærsyltetøy er jo så godt;) Jeg har ikke laget i år. Iallefall ikke enda;)
    I desember er det 10 år siden jeg ble nyretransplantert;)Nyret fungerer helt supert, men det er resten av kroppen som "krangler" litt med meg;) men litt motgang må jeg vel bare ta med;)
    Har jo ikke lært å ta det med ro da!!!!

    Ønsker deg en super uke;)

    Klem fra Ann-Mari

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.