torsdag 19. januar 2017

Kryddersild til middag


Deilig sild med 
nykokte poteter, 
rødbeter,
løkringar,
epleskiver
litt rømme,
og flatbrød.
Grovt brød er også godt til.


Det var god middag i dag,
det er kanskje dette som blir kalla
"husmannskost"

Kryddersild frå Carlo,
 den same som eg bruka til
Tomatsild.
Etter vår smak er dette den
absolutt beste kryddersilda.
Problemet er at den kan vere vanskeleg
å få tak i, men før jul finns den i  
enkelte butikkar her 
på våre kanter.




13 kommentarer:

  1. Nam, nam god ide - jeg ha Sherry Sill - nordostatlantik/
    norsk sjø av opprinnelig Scandinavian oppskrift og rødbeter og grovt brød... ahhh god kveld Anne-Mari. Klem fra meg

    SvarSlett
  2. Ja det så kjempegodt ut. Noen ganger er det enkle det beste. Jeg spiste ikke kryddersild i min barndom, men lærte meg å like det som voksen. Vi bruker kålrabistappe også til. Nam! Lenge siden vi har spist det nå.

    SvarSlett
  3. Det minner meg jo om spekesild, og den matretten har jeg nesten glemt.. Namnam..

    SvarSlett
  4. Ser veldig godt ut! Har i grunnen kommet bort fra å bruke sild. Det var vanlig hverdagskost da jeg vokste opp. Husker all den silda vi spiste mens det var storsildfiske utafor Kristiansund. Det var koka, stekt og så røkt til pålegg. Ikke bare gode minner, for det var utrolig mye bein i den.
    Det blir blandaball her i morgen. Får kjøpt av en fiskebil som kjører her. Og i dag var det heimelaga medisterkaker fra fryseren. Godt det også. Er straks klar for håndballkamp.

    God helg fra Ingunn

    Ps. Jeg har vært til fastlegen for "dette og hint", men tror forkjølelsen får gå sin gang i alle fall til over helga.

    SvarSlett
  5. Det ser så gott ut, men sill är inte i min smak alls.

    SvarSlett
  6. Det er svært sjelden jeg spiser sild, men det så jo godt ut med det tilbehøret:-)

    SvarSlett
  7. Det er noe vi aldri har til middag men det er jo skikkelig godt :) Takk for påminnelsen.

    God helg

    Klemmer fra Monica

    SvarSlett
  8. nam nam ... trur eg kommer på middag eg ;)

    klem - monika

    SvarSlett
  9. Godt med sild av og til.
    Er ei stund siden sist, så det skal
    jeg gammen sette på menyen en dag over helga.
    Ønsker deg ei god helg :)

    SvarSlett
  10. Heisann... tenk sild har jeg aldri lært meg å spise. Har smakt det et par ganger i livet, men det er blitt med det. Tror det er konsistensen jeg ikke helt har klart å "fordøye". Jeg går sikkert glipp av mye god mat og snadder! Ha riktig go´hælj ;:OD)

    SvarSlett
  11. Dette var fristende. Der fikk jeg et godt middagstips!
    Sild var jo en gang fattigmannskost, men det er det ikke lenger! En god søndagskveld ønskes av Tove

    SvarSlett
  12. Looks so yummy. I often eat potatoes with herring.
    Have a good new week

    SvarSlett
  13. Åpna en nettopp. Virker å smake godt. Er det bare å servere med poterer osv. uten videre bearbeiding?

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.