torsdag 10. desember 2015

Lammerull






Er tradisjon å lage til jul.
Utbeina side med kotelettrand frå lam blir krydra og salta og
putta i nettingstrømpe.
Etterpå ligg den i lettsaltlake 5 døgn (eg trur den rosa fargen kjem av det)
Så heng den ca ei veke på loftet for å bokne (lett speking).
No er den kokt, pressa og klar til bruk.
Etter smaksprøve blir den raskt putta i frysaren
til me tek den opp og nyt den på frukostborda i jula.

I like



Posted using BlogPress from my iP

10 kommentarer:

  1. Låter gott med hemlagad lammrulle! Tur att du lägger den i frysen så att den inte är uppäten innan julfrukosten!
    Ha det bra!

    SvarSlett
  2. Imponert igjen over dine matlagingskunster :)
    Førjulsklem herfra!

    SvarSlett
  3. Morsomt og hyggelig med sånne tradisjoner til jul hvert år, og at ikke alt er blitt bare lettvint og enklest mulig. Dette passer rett inn i innlegget jeg har laget på bloggen min i dag. Det er en uhøytidelig spørreundersøkelse om julefeiring og juletradisjoner. Har du lyst å være med og svare på noen spørsmål?

    SvarSlett
  4. Tennene løper i vann. Det var min jobb som lita å skru til syltepressa og sjekke laken til kjøttpålegget. Alltid passe på at alt lå under vann.
    Gode minner. Del dem gjerne på bloggen min.

    SvarSlett
  5. Det så veldig godt ut, ingenting er som hjemmelaget.
    God kveld til deg.

    SvarSlett
  6. Låter avancerat, så duktig du är!

    SvarSlett
  7. Det ser ju inte så dumt ut det där. Fint med traditioner.

    SvarSlett
  8. Ja dette er tradisjonsmat. Har også laga to stk til jul.
    Skal også ha syltaflesk det er det min mann som styrer med.
    Du får kose deg med dine gjøremål.God fredag og adventshelg.
    Førjulsklem fra Ella ;)

    SvarSlett
  9. Ser så godt ut .... selv har jeg ingen tradisjon med å lage rull eller sylte, men spiser gjerne :)

    Ha en koselig helg!

    Irene

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)