mandag 20. august 2012

Ripsgelè

Det er tid for å prekvere bæra i hagen.
(prekvere = stelle, lage til)

Ripsbær er det mest av.

I år gjorde eg det på gamlemåten.
Gelèn vart for tynn i fjor då eg skulle vere effektiv 
og brukte saftkokaren.

Eg lagar alltid nok til mange glas. 
Kjekt å kunne gi vekk òg..
Mi store glede er at borneborna kallar ripsgelèen
farmorsylte
som dei likar å ha på skiva eller rundstykket 
Tiåringsjenta:
"Yess, i år er farmorsylta perfekt "

Ripsgelè smakar godt til vafler.
Det var fint ver og kos ute den dagen.
Eg har aldri vore flink med vafler, men no brukar eg 
mormor Inger si oppskrift 
Desse vaflene er nydelege !

Ripsgelèen lagar eg etter mor mi si oppskrift,
med 1 kg sukker til 1 liter silt ripssaft.
Det er mykje sukker, men til gjengjeld blir gelèen
vellukka, stiv og fin.


13 kommentarer:

  1. ÅÅå så godt med ripsgelè! Skulle ønske det var noen i min familie som laget det....klem, M

    SvarSlett
  2. Ååå! Det såg deilig ut. Eg har aldri laga ripsgele.
    Dette vert fine gåver :)

    SvarSlett
  3. Å, så mye herlig ripsgele! Og for en ære at den blir kalt farmorsylte! Heldige du som har barnebarna i nærheten :)

    Klem, Kari

    SvarSlett
  4. Hei Anne-Mari
    Ripsgele er bare så godt, og så er den jo så nydelig å se på;) Synes fargen er så flott;)
    Trosten har forsynt seg godt i bærbuskene våre, men det er igjen litt til meg også;) Men er det nok pektin i modne bær til at geleen blir stiv? Eller må jeg supplere med stivelse?
    Takk for kommentaren på multebærene mine;)
    Vi pleier å plukke multer før blåbæra;)

    Ønsker deg fine dager;)

    Klem fra Ann-Mari

    SvarSlett
  5. Ripsgelé er godt! Mamma lager også deilig ripsgelé, heldige meg har fått noen glass i ny og ne!
    Bruker ripsgelé som tilbehør til div. kjøtt med saus (lammelår, oksesmåsteik o.l), det er nydelig smakstilsetting! :-)

    SvarSlett
  6. Ser nydelig ut! :-)

    Jeg tenker litt på om jeg skal lage noe slikt, for det er jo godt... må tenke litt til. I alle fall skal jeg høste ripsen bare det blir oppholdsvær igjen.

    Ha en strålende kveld!

    SvarSlett
  7. Til gele bruker eg og like mykje sukker som saft.Nydeleg!

    SvarSlett
  8. Å så koselig at du bruker min vaffeloppskrift ♥
    Min ripsgelé ble ikke heeeelt stiv i år, men den funker greit. Jeg kaller den ripsgelésyltetøy :)
    Klem til deg!

    SvarSlett
  9. Så flink du er! Ripsgele er deilig :)

    SvarSlett
  10. Nå er det jammen lenge siden jeg har vært på besøk...jeg har vært en smule fraværende...skylder på det dårlige sommerværet her nord! Takk for koselige kommentarer.

    Så koselige barnebarn du har som kaller ripsgeleen for farmorsylte...kan nesten kjenne den gode smaken helt hit.
    Heldige er de som får sånt i gave hos deg...ripsgele er deilig!
    Ha ei fortsatt fin uke.
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  11. ...glemte jo å si at jeg ikke har kjøpt noe nytt til hylla...for hylla er også tatt ned...
    Klem igjen...

    SvarSlett
  12. Ripsgele er så godt, og spesielt på vafler!
    Jeg har fryst mye rips, har ikke laget gele av de før men det er godt å ta frem og lage smooties av. Må en del sukker til da, i år var de veldig sure...:D

    Ha ei fortsatt god uke,
    varm klem:)

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.