lørdag 19. desember 2015

Tomatsild


er favorittpålegg til 
fleire i familien
I år har eg laga fleire porsjonar,
kjekt å gi vekk eit
ein smak til sysken og venner.

Hovudingrediensen er kryddersildfilè.
Oppskrifta finn eg i boka til dei tidlegare kollegaene mine
Ingebjørg Lyster og Olaug Myrhol Hatløy

" Go`bitar
frå besta si kokebok " 


Me har prøvt oss fram og komne til at 
kryddersilda frå Carlo i Haugesund 
er den beste.

Tomatsilda held seg i kjøleskap
i ca 3 veker så den
kan lagast i god tid.






10 kommentarer:

  1. Ingen ting kan måle seg med heimelaga presanger! I år blir det mye kling herfra. Når alle blir glade for det, er jeg fornøyd og kjevler i vei neste år.
    Jeg er ikke så god på sild, men kanskje jeg skulle prøve det. Kjekt å lage en raus porsjon så noe kan komme slekt og venner til gode.
    I dag har jeg vært på Stugu, og noen kom innom for å kjøpe de siste presangene.
    I morgen er det "lort-søndag" som vi sa på Nordmøre. Ikke den store helga-rengjøringa, og rotet på stuebordet får ligge i fred et par dager til.

    Gleder meg til håndball-finalen, et julebesøk hos svigermor og kanskje mer sport på TV.

    God jule-innspurt fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Så roligt att få en snygg burk med heminlagd god sill! Kryddsillfiléer på burk har jag inte sett här, det kanske är en norsk specialitet!
    Ha en skön helg! Var rädd om dig och ta det lugnt med julstöket!

    SvarSlett
  3. Så roligt att få en snygg burk med heminlagd god sill! Kryddsillfiléer på burk har jag inte sett här, det kanske är en norsk specialitet!
    Ha en skön helg! Var rädd om dig och ta det lugnt med julstöket!

    SvarSlett
  4. Mannen her i huset må ha tomatsild, så ingrediensene står klare. Ønsker deg en vakker juletid!

    SvarSlett
  5. Hos oss är det bara min man som gillar sill, så han brukar köpa en liten burk bara....

    SvarSlett
  6. Nammmm. Har kjøpt et glass og prøvesmakte i helga. Kanskje lite huslig å ikke lage det selv, men kanskje jeg prøver det til neste år!

    Fortsatt god søndag!

    Klem fra Irene

    SvarSlett
  7. Mmmm..sild er så godt i alle varianter. Bare ikke fersk. Det klarer jeg ikke spise. Vi har jukset litt i år og kjøpt forskjellige typer ferdig sild på glass.

    God jul til deg. Vi har besøkt hverandre i flere år nå. Som tiden flyr.

    SvarSlett
  8. I'm not a big fan of sill - but enjoy!

    SvarSlett
  9. Dette så da spennende ut!
    Tusen takk for kjempekoselig kommentar hos meg. :-)
    Har heller ikke vært innom bloggen din - men det skal jeg gjøre noe med. :-)
    God jul!
    Klem, Marianne.

    SvarSlett
  10. Sild er godt og sunt! Vi må nok kjøpe sild på glass i år, men vi lager sursild til jul av og til. Ha fine førjulsdager :)

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.