onsdag 7. januar 2015

Julekort


Denne nissen har i mange år hengt på veggen 
i dagane før jul.
Siste åra har den hatt nok plass til 
ALLE julekorta.
For ikkje så mange år sidan var den overfylt....

Det har minka på juleKORTthelsingar til og frå slekt og venner.
Med dagens teknologi fyk helsingane
gjennom "lufta" på meir moderne vis.
Eg bit på den eg òg desverre, men sende ein
liten bunke handskrivne kort med posten
til siste jul òg.

Det er ikkje så mange glansa vakre kort
og sjå på lenger.
Men framleis er det flinke tantebarn som sender
bilde av barna sine til oss.
Nokre få standhaftige syskenbarn, og
sjukepleiekullingane mine som eg har hatt
julekortkontakt med i over førti år,
og ikkje minst slektningar i Canada.

Eg set stor pris på julehelsingane
som kom i postkassa på gamlemåten.

Har dine julekortvanar endra seg ?

Anne-Mari10 kommentarer:

 1. Litt synd at denne skikken er i ferd med å forsvinne..og må bare innrømme at jeg har sendt kun to kort i år..
  For noen år siden var jeg flink på julebrev, men det falt bort det også.
  Husker jo de flotte glansa kortene som kom før:)
  Ha en god ettermiddag, klem;)

  SvarSlett
 2. Hei Anne-Mari.. Flott julepost du har.
  Den endringen du har sett har vi vel opplevd alle. Og jeg savner julekortene i postkassen. Så i år skrev jeg igjen mange personlige julekort ;)
  Vi fikk et julekort som jeg satte ekstra stor pris på. Barnehagen til min nieses barn sendte julebrev og personlig kort fra ungene til slektninger. Og de ønsket seg kort i posten tilbake.;) Dette likte jeg, en flott aktivitet i barnehagen. Og tenk hvor gøy det var for ungene /barnehagen å få masse kort i posten.
  Nei du, neste år må vi starte en kampanje for julekort ;) ;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 3. jeg holder hard på mine håndlagede, håndskrevne julekort. Det blir ca 35 hvert år. Lista har forandret seg ettersom tanter og onkler faller fra. Da blir det søskenbarna som får kort i stedet. Men dessverre er det bare ca halvparten som sender pene kort tilbake. Fint med brev med små bilder av familen, men jeg vil helst ha et pent JULEKORT i tillegg! ;)

  SvarSlett
 4. Det er koselig med personlige julekort som er håndskrevne synes jeg. :) Det ble en liten bunke med kort i år også, som vi sendte til Norge, Sverige, England og USA. Jeg har spart julekort i mange år også. ;)) Ekstra hyggelig er det å få bilder av slektninger en ikke treffer så ofte. Særlig når en bor så langt unna dem.
  Generelt sett er det synd at de håndskrevne julekortene minsker, selv om det er enklere, raskere og billigere på den digitale måten.
  Rosehagen nevner over her en julekortkampanje neste år... Kanskje det hadde vært noe - julekort"kjedebrev" til noen av sine blogg-følgere?!? :)

  SvarSlett
 5. Jeg har ei julekort/brev-liste liggende på PC-en og prøver å sende til dem som står der. Skriver et fellesbrev som jeg kopierer, og noe personlig på baksida som oftest. Dem jeg treffer ofte, får gjerne et kort med personlig hilsen. Jeg har en brodert julepostmappe på veggen til brev, og korta setter jeg opp på tavla over kjøkkenbordet. Nå får jeg som oftest plass, men jeg husker at jeg måtte ta veggen i bruk tidligere. Noe har skjedd-----

  Ellers er jeg glad det er mye sport på TV. Det går sakte framover, og i dag har jeg hatt normalt blodsukker og gleder meg over det.

  Klem

  SvarSlett
 6. Det er nok vegen det går. Vi sender vanlege kort til nokre gamle tanter og onklar, og får nokre tilbake. Det er koseleg med eit kort i posten. Og så lagar eg mange julehelsingingar, som også blir sendt i posten. Koseleg den juleposten din då;)

  SvarSlett
 7. Takk for omtanken! Legger inn et fyldigere svar i kommentarfeltet mitt.

  Klem

  SvarSlett
 8. Jeg har både fått og sendt mange julekort i år også.... og fryder meg over dem, men nå er de pakka bort til neste år :) Alltid like moro å få julekort i postkassa! Håper tradisjonen holder noen år til, vi får gjøre så godt vi kan Anne-Mari :) Klem klem

  SvarSlett
 9. Ekte julekort er best, ingen protest.
  Dei kan du ta fram og lese igjen og igjen.
  Rett og slett "kjenne" at nokon hugsar på deg ;-)

  God natt!

  SvarSlett
 10. Vi er i den fasen i livet at dei fleste venane våre har små barn, som oss, så vi får ganske mange julekort med bilder av familien og særleg dei små. Og så dukkar det opp eitt og anna julebrev, det er også koseleg. Teknologien har ikkje teke oss heilt endå...

  SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)