fredag 30. juni 2017

Svele


Sist helg hadde me overnattingsbesøk av barneborna
Celina Marie, Leah Sofie og Ella Victoria.

Eg kom på at det var lenge sidan eg laga svele,
og at det kanskje ville glede dei,
både å få sjå prosessen,
 og å smake.

 Det er ganske raskt å lage når ein
har takke.
Takka arva eg etter mor mi som var 
dyktig lefsebakar.

Både jentene og eg lika best svelene
med brun ost.
Smør og sukkerblanding er
eit anna vanleg alternativ å ha på.

Svelene er absolutt best når dei er nysteikte og varme
og alle fekk ete så mange dei ville.

Eg har mange oppskrifter på svele,
men denne gongen brukte eg







10 kommentarer:

  1. Sveler er veldig godt! Jentene dine er heldige :)
    God helg!

    SvarSlett
  2. Bestemor stiller opp! Slik er det. Og svelene passer absolutt best med brunost!

    SvarSlett
  3. Hello, your Svela looks delicious. YUM! Happy Friday, enjoy your weekend!

    SvarSlett
  4. Heldige barnebarn :)
    Svele med brunost er jo så godt.

    God sommer!
    klem

    SvarSlett
  5. Så gøy med barnebarna på besøk og det er så kjekt å gjøre ting sammen.

    SvarSlett
  6. Sveler er jo bare såå godt. Jeg fikk takke til jul i år, men har ikke rukket å ta den i bruk enda. Sveler kan forresten puttes i fryseren også, og smaker nesten like godt da også.. Julihilsen fra Inger Johanne

    SvarSlett
  7. Dette er godsaker som smaker! Måtte ha ei svele da vi reiste med hurtigbåten til Trondheim, og ei på tilbaketuren. Så søtt som dette er, bør jeg ikke spise for mye av det. Pleier å bruke bare halvparten av sukkeret i oppskrifta. Rikelig søtt nok med brunost eller smørkrem. Men lang innpå dere som kan!
    Jeg har kjøpt meg takke, så ene dattera vår arva mor sin. Hun stekte mye potetkaker og tjukklefser i sin tid.

    Fortsatt god sommer! Er litt på hæla både når det gjelder å blogge og å lese hva dere andre legger ut, men jobber med saken nå.

    Stor klem

    SvarSlett
  8. Sveler er og blir godt. Kjøpte kefir i går, så eg har i beredskap. Til no har sommaren gått med til husmaling og alt dill som høyrer med, men du kor kjekt det er etterpå.

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.