søndag 6. november 2016

Havrekjeks


med sjokolade og eit 
hint av salt


Oppskrifta finn eg i

men eg gjer litt endringar:

Rør kvitt:
200 gr smør
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker

Bland inn:
2 egg, eitt og eitt, pisk godt mellom kvart

Bland inn vidare alt det tørre:
2,7 dl sikta fint speltmjøl
1 ts bakepulver
1 ts Maldonsalt
6,5 dl havregryn

Bland inn til slutt:
200 gr grovhakka mørk kokesjokolade

Bruk barneskei og legg deig på steikebrett,
med litt avstand mellom.
Trykk dei litt flate og strø på
litt Maldonsalt

Steikast på 180 gr 12 - 15 minutt

Avkjøl kjeksa på plata før ein legg dei på rist.
Eg laga dei litt mindre enn oppskrifta så det blir
ca 70 - 75 stk.

Kjeksa kan oppbevarast i tett boks
eller frysast.

Eg var lur og fraus halvparten...
Tenkte at dette skal bli
første del av 
julebaksten 
:)








18 kommentarer:

  1. Hello, they look delicious. I would like the oats and dark chocolate, yum! I wish I could try one now. Happy Sunday, enjoy your day and the new week ahead!

    SvarSlett
  2. Nam, nam! Disse skal eg laga!

    SvarSlett
  3. Mmmmm, de hørtes gode ut!

    God kveld, og god ny uke!

    SvarSlett
  4. Sikkert lurt å fryse halvparten - eller så forsvinner de vel som dugg for solen :-)

    SvarSlett
  5. Så gott det måste dofta i ditt kök! Nybakade kakor, mums!
    Ha en skön kväll!

    SvarSlett
  6. Heisann.... Jeg har ikke starta bakinga ennå, men jeg trenger å planlegge, for brått kommer juleaften som på kjerringa, denne kjerringa og!
    Må holde litt igjen med godsaker når det ikke er en anledning... jeg får også blemme på tunga av for mye søtsaker, merkelig. Må spørre tannlegen om det fenomenet, men det er jo greit å ikke få i seg for mye av det søte da.... Ha flott uke ;:OD)

    SvarSlett
  7. Disse både såg og hørtes god ut! Nanam!
    Ønsker deg en fin uke!

    SvarSlett
  8. steike ti -- dissa såg da gode ut

    friste friste - men ikkje i dag - dag er det fjøs foran alt anna ;)

    ha ei truddelutt fine veke - monikasmil

    SvarSlett
  9. Så kjempegode ut! Men jeg kan ikke ha sånne fristelser i huset, har for dårlig karakterstyrke. Men, om litt skal jeg lage noen godsaker til jul. Da skal jeg jammen prøve oppskriften!

    God uke til deg!

    Klem Irene

    SvarSlett
  10. Nam! Dette er en oppskrift som må prøves:) Passer absolutt som julebakst.

    SvarSlett
  11. Ja, julen nærmer seg og det er jammen godt med det som er gjort.

    SvarSlett
  12. Mmm! Låter gott! Julbak? Ja, med 45 dagar kvar kanske man ska börja tänka på julen ;)
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

    SvarSlett
  13. Ahhh fantastiske småkaker. Takk for nydelig oppskrift Anne-Mari. Jaaa, jeg baker denne og jeg tror de blir spist rask :-)
    Klem fra Viola

    SvarSlett
  14. Oj, här hamnade jag mitt i baket....men kakorna ser så goda ut, så jag tar nog det receptet och sparar ;) Tack...

    SvarSlett
  15. Ummm - jammi - ser godt ut. Takk for oppskrift.

    SvarSlett
  16. Så gode disse kakene ser ut! Tror jeg må prøve disse, for det er alltid kjekt med noe nytt. Har begynt å bake til jul, men det meste har jeg tenkt å selge på julemarkedet om 14 dager. Det gikk en del kaker i fjor, så jeg prøver igjen i år også. Morsomt å bake!

    Takk fordi du deler oppskrifta!

    Riktig god helg og klem!

    SvarSlett
  17. Hei, igjen!
    Nå har jeg laga en porsjon av kakene. Tok bare 1,5 dl sukker og halvparten med sjokolade, og det ble rikelig søtt nok etter min smak. Hadde ikke speltmel heller, men vanlig hvetemel fungerte utmerket. Blir nok en porsjon til...... Takk for oppskrifta nok en gang!

    Mildværet kom i går, og det regna en del. Sølete og glatt i dag, men været har vært bra. Det blåser litt, men ikke noe å snakke om for en nordvest-lending.

    Fortsatt god tirsdag!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)