tirsdag 6. september 2016

Haustteikn


Hermetisering av plommer
er i gong.

Vinden trua med å rive frukta
ned frå trea
så det er berre å "brette opp ermene"
og stå på !






12 kommentarer:

  1. Looks delicious! I must try this as we have so many plums.

    SvarSlett
  2. Vi plukket også resten av plommene i hagen i går. Men vi ga dem bort. Hadde en pose med på gammeldanstrening i går, og jeg skal love at de ble godt mottatt. Jeg hermetiserte for mange år siden, men det blir ikke brukt, dessverre. Det er jo veldig godt! Hilsen Tove.

    SvarSlett
  3. Klokt att konservera plommonen. De blir goda att ta fram i vinter. Vackert ljus i bilden med den röda genomskinliga lagen i botten på burkarna!
    Ha ed skön tisdag! Nu ska vi gå ut till boulebanan och ha det trevligt några timmar.

    SvarSlett
  4. Å så deilig!
    Flink du er!
    Klem

    SvarSlett
  5. Å så deilig!
    Flink du er!
    Klem

    SvarSlett
  6. Jeg hadde endel plommetrær der jeg bodde før, og fant fort ut at det ikke gikk an å plukke de når jeg hadde tid og lyst:) Det handlet om å løpe ut og høste, før vinden tok de :)

    SvarSlett
  7. Det ser deilig ut! Leste om uværet som skulle komme hos deg, ja. Smart å høste de før de ligger på bakken:)

    SvarSlett
  8. Dina burkar ser så vackra ut!

    SvarSlett
  9. Heisann.... lurer på om vi får spist opp druene i år, må bare spandere på familie, naboer og kollegaer. I fjor råtna jo en del for meg. Prøvde å lage en chutney, men det ble fiasko. Hermetiserte plommer minner meg om dessert til middag hjemme i "gamle dager" - kjempegodt! Ha fine høstdager ;:OD)

    SvarSlett
  10. Åhh, så gott att ha till vintern! En burk med sommar!

    SvarSlett
  11. Ja nå er det høst - deilig med plommer.

    SvarSlett
  12. Jeg husker at moren min pleide å hermitisere.. Det var vel kanskje mest pærer, men det var så godt med disse pærene med krem på.. Vil jo tro at plommene dine kanskje smaker godt med hjemmelaget is også.. Det er jo såå artig med det man lager av selvplukket, selvdyrket eller selvfanget..

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)