søndag 10. juli 2016

Rosa rundballar

Om lag 40 % av graset i Noreg blir
konservert som rundballar
og lagra utandørs.
Rasjonelt og enkelt, men kostbar metode.
Vanlegvis blir det brukt kvit plast.

I år kan me sjå ROSA rundballer mange stadar.
Du har sikkert sett dei.
Bilde frå eit gardsbruk på Bjørkedalen

Bilde frå Skjåstaddalen
med rosa rundballer under høge fjell.

I Sunnmørsposten las eg at
det er selt 10.000 rullar med
rosa rundballeplast
for kvar rull betaler bonden,
Felleskjøpet og produsenten Trioplast
10 krone kvar til brystkreftforskning.
(hittil 300.000 kr)
Bøndene blir oppmoda om å legge dei
rosa rundballane
godt synlege slik at aksjonen blir lagt merke til.

Flott tiltak. 

17 kommentarer:

 1. Jag ser sådana rosa rullar ho oss också. Ser trevligt ut och stödjer en bra sak.

  SvarSlett
 2. Jeg har også sett disse rundt her. Flott tiltak, ja!

  SvarSlett
 3. Flott tiltak!
  Som ein kuriositet kan eg nemne at rundballanemher er i England er svarte.

  SvarSlett
 4. Rosa rullar fanns här förra året till stöd för bröstcancerforskning. I år är det blå rullar till stöd för prostatacancerforskning! Bra initiativ, pengar till forskning behövs verkligen!
  Ha en bra vecka!

  SvarSlett
 5. Rosa rullar fanns här förra året till stöd för bröstcancerforskning. I år är det blå rullar till stöd för prostatacancerforskning! Bra initiativ, pengar till forskning behövs verkligen!
  Ha en bra vecka!

  SvarSlett
 6. Här finns både rosa och blå rundbalar :) en färgklicks om får ögat att vakna till lite extra när man kör omkring ute på landet :)

  SvarSlett
 7. Hello, I have seen various colors of hay bales here too. The pink stands out. I love the mountain scene. Happy Monday, enjoy your new week!

  SvarSlett
 8. Hei! Ja, det var et veldig bra tiltak, og de rosa høyballene synes jo godt i terrenget rundt omkring! Neste år får vi kanskje lysblå også? Takk for kommentar hos meg, og om Cathrineholm-kjelen du hadde en gang! Og artig med ditt retro antrekk i forrige innlegg! Så heldig du var! Ha en fortsatt god uke! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 9. Ja, flott tiltak... takk for info, jeg visste ikke at dette så langt. Og takk for herlige bilder. Jeg har barnebarn her
  med meg... vi har så hyggelig alle sammen.
  Sommerklem fra Viola

  SvarSlett
 10. Kjempebra tiltak! Som tidligere bonde OG ansatt i Felleskjøpet, kjenner jeg at jeg blir litt stolt, selv om jeg ikke får bidratt selv ved denne kampanjen. Man kjøper liksom ikke en rull rundballplast bare fordi man har lyst... ;-)

  SvarSlett
 11. Heisann, ja, dem har jeg sett, men ante ikke at det hadde sammenheng med brystkreftaksjonen. Kjempeflott tiltak! Håper det fortsetter til tross for at rosa "egg" ikke akkurat går i ett med naturen. det gjør forsåvidt ikke de hvite heller... ville nok hatt hesjer fremdeles jeg da... med rosa vimpler i staurene!!!!
  Ønsker deg alt godt for hælja ;:OD)

  SvarSlett
 12. Även i Sverige har vi dessa rosa balar till förmån för bröstcancerforskningen. Helt suveränt! Eftersom min syster nyligen dog i bröstcancer betyder det extra mycket för mig. Och dessutom är de ju fina!

  SvarSlett
 13. Så lurt, jeg undret meg på osafargen.
  Klem :)

  SvarSlett
 14. Ja, et genialt påfunn.. Vi har jo hatt Norgesferie i år, og sett massevis av rosa rundballer. Og det er faktisk lekkert mot det grønne...iallefall synes vi det når det gjelder en god sak.

  SvarSlett
 15. Et flott tiltak! Men hverken de rosa eller hvite ballene er pene i naturen, dessverre. Kan andre farger brukes mon tro? Farger som går mer i ett med naturen, som mørk grønn? Dessverre tror jeg ikke det - det blir visstnok for varmt inne i ballene. Hilsen Tove

  SvarSlett
 16. BlueHost is definitely the best hosting provider for any hosting services you might require.

  SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)