torsdag 29. mai 2014

Heimelaga knekkebrød med noko attåt


Siste vekene har eg laga knekkebrød 
fleire gongar.
Eg brukar oppskrifta til 

og har i 1 dl graskarkjerner i tillegg.
Ho har gode oppskrifter som 
blir vellukka.

Knekkebrøda et eg gjerne utan noko på,
dei har god smak som dei er.

Men skal det vere ekstra godt kan eg 
anbefale
eit tynt lag 
rabarbrasylte med aprikos 
eller 

rabarbrasylte med fiken.
Det er høgsesong for rabarbraprodukt no
så eg har laga og lagra.
Oppskrift på rabarbrasylte finn du 
her
 brukte same oppskrift med aprikoser
(la dei i vatn nokre timar først).

Eg var så heldig å få molte frå mi gode 
tur-venninne.
Snøfrisk med moltesylte !
DET er nydeleg det !



Vona du har ei strålande langhelg.
Her skin sola og det er varmt og godt :)

Anne-Mari


12 kommentarer:

  1. Mums, så gott det ser ut! Knäckebröd har jag aldrig bakat men det vore kanske idé att försöka!
    Ha en fin kväll!

    SvarSlett
  2. Heimelaga knekkebrød er både sunt og godt!
    Min rabarbra er flott no. Eg har arbeidd meg gjennom eit par oppskrifter. Den dagen eg ville lage etter Gunda si oppskrift, var dei utselde for jordbær. Tysdag skal eg ta med meg på skulekjøkenet. Eg jar tru på dagens ungdom!

    SvarSlett
  3. Godt jeg allerede hadde spist ellers hadde det gått lukt inn i kjøleskapet.
    Nammenam .)
    Ha en fin kveld :)
    Klem :)

    SvarSlett
  4. Så godt ! Elsker disse knekkebrøda. Held på med maling i nytt hus om dattera mi har kjøpt i Trondheim akkurat no, og da et vi knekkebrød i pausane! Tok meg tid til ein halvtime på trammen i dag. Godt å sitte og trekke inn inntrykk av miljøet rundt der ho og to barnebarn skal bu.

    SvarSlett
  5. Nam nam her var det mykje godt! Må le litt også for no har eg akkurat posta eit innlegg om rabarbra og rabarbrasylte og så kjem eg inn hit og finn det same! Hi hi, sånn er det når det er høgsesong:)
    Slike knekkebrød har eg også laga mange gonger og dei er berre kjempegode! Eg brukar å drysse rikelig med sesamfrø over tilslutt for det err eg så glad i.
    Ønsker deg flotte dagar vidare....no er det bra fint du!
    Klem frå Alva.

    SvarSlett
  6. Har ikke prøvd meg på knekkebrødbaking ennå, jeg. Blir liksom aldri tid til baking. Men når jeg får ferie... da burde jeg kanskje prøve ;-) Det ser riktig godt ut i hvert fall.

    SvarSlett
  7. Hjemmelaget knekkebrød er kjempegodt;) Jeg passer på å ha i boksen, men nå er det tomt. Får se om det blir noen i løpet av helgen;) Soldagen i dag er brukt til retting av terminprøver. Det er lærerhverdagen i eksamenstiden. Men veldig godt å ha hele dagen;)
    Håper solværet fortsetter;)

    Klem fra Ann-Mari

    SvarSlett
  8. Takk for hyggelige kommentarer på de to siste innlegga mine! Prøvde å kommentere her i går, men da fikk jeg "error".
    Slike knekkebrød baker jeg også, og jeg har gjerne oppi det jeg har for handa. Gode blir de uansett. Bruker som oftest ost på, men med sylte må det jo smake himmelsk. Det er rene desserten vil jeg tro.
    Har nettopp vært på bygdetunet og levert saker til sommerutstillinga "Utstyrskista". Det er utrolig hvor mye en har samla gjennom et langt liv....
    Nå venter vaskebøtta.

    God helg fra Ingunn

    SvarSlett
  9. Disse knekkebrødene er så gode! :) Og koselige å se på, og lettvint å servere :)

    Og nå er jeg så glad og lettet over at bloggen min er reddet fra totalhavari. Jeg fikk meg en støkk!

    SvarSlett
  10. Nam, det så godt ut:)
    Har du prøvd knekkebrødsnacs? Hvis du skjærer knekkebrødene i tynne strimler eller små firkanter og strør litt salt på før de stekes så får du skikkelig god snacks (om du er glad i salt som jeg i alle fall;) Får litt bedre samvittighet når jeg knasker på slike i stedet for den litt mer usunne varianten;)

    Ha ei god helg kjære du,
    varm klem:)

    SvarSlett
  11. Naamm det så godt ut!!
    Hjemmelagde knekkebrød er sååå godt!!
    Kos deg:)
    Klem!

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.