Denne veke er utfordringa ho Sanna
ordet: Frukt
Det kan vel diskuterast om tang og tare
er frukt eller grønsak,
men eg tek sjangsen på at det er
frukt.
Eg må innrømme at eg ikkje bruka tang i maten,
men har høyrt at det blir
god suppe kokt på tang, kanskje eg skulle
prøve ein gong ?
men har høyrt at det blir
god suppe kokt på tang, kanskje eg skulle
prøve ein gong ?
Eg bur nær sjøen og har alltid likt
å vandre i fjøra.
Den gode lukta av tang og tare blanda med
salt og frisk luft gjer
ein fjøretur til ei god oppleving.
Tang og tare er fleirårige brunalger.
Tang er mest vanleg i fjøra medan
tare veks djupare.
Den eg vise her er truleg blæretang.
Det er kjekt å knipe på blærene og få dei
til å sprekke.
Etter ein fjøretur er skuldrane senka og
pulsen lav.
Sjå kva andre har skrive om frukt
En annorlunda frukt. Jag tror att tång är rätt segt att äta. Friterat sjögräs är krispigt - för det har jag testat. Ha en fin vecka!
SvarSlettTång och alger har jag provat i Kina men då har det varit i maten.Och som jag förstått det räknas de flesta alger/tång till frukter. Vet att kockar nu i i Norden börjat använda tång i olika maträtter.
SvarSlettVilken fin promenad du tog oss med på i vattenkanten, längs stranden. Här hade jag gärna gått med dig även på "riktigt".
Intressant tolkning av veckans temaord.
Heisann.... jeg har smakt tare en gang, frister ikke til å ha det ofte i kosten til tross for at det er veldig sunt. Får heller kompensere med annen sunn frukt, mer søt og smakfull! Flotte bilder .... nå frister sjøen, men her ligger isen ennå.... Ha en fin kveld ;:OD)
SvarSlettTror ikke det er all tang som er spiselig? Men den skal jo være veldig bra i komposten da :-)) Alltid deilig å vasse i tangen ved havet! Fin uke til deg!
SvarSlettSå fine bilder av tang. Jeg har spist tang som frityrstekt og som tangsuppe. Helt greit, men ikke noe jeg lengter etter akkurat. Tang er gøy å slenge på grille. Blæretangen skifter farge til irrgrønt!
SvarSlettBra tolkning av temat "frukt"! Har aldrig testat att äta tång men det är kanske framtidens mat!
SvarSlettHa en skön onsdag! Vi har äntligen plusgrader och det känns som en vårdag efter all kyla.
Detta var intressant och annorlunda. Har själv aldrig smakat tång, men skulle gärna göra det om jag fick möjlighet. Den doftar så friskt. Så vackra bilder av tången och kusten. Fint bidrag till veckans tema.
SvarSlettDet var ett fint och minst sagt annorlunda bidrag till temat. Gillar det skarpt! I japansk matlagning används ofta tång och jag har smakat. Det är väldigt gott och extremt bra för hälsan har jag förstått av min japanska kompis.
SvarSlettKul tolkning av temat, hade ingen aning om att tång räknades till frukterna. Såg ett intressant program där man drog jättelika stenblock på tång. Så tänkte man sig att det gick till när de uråldriga stenskulpturerna restes - kommer inte ihåg om det var på Island eller Shetlandsöarna eller någon annanstans i de trakterna.
SvarSlettIngrid
Nå er det jammen lenge siden jeg gikk tur i fjæra. Det var en del av barndommens opplevelser. Tenkte nok aldri på tang og tare som en ressurs. Det var bare glatt å gå på....
SvarSlettHer fortsetter det å snø. Ingen fare med påskeføret i år.
Klem fra Ingunn
Annorlunda men mycket intressant!
SvarSlettArtig vinkling på oppgaven. Prøv å bruke den en gang, tror det er godt. Kan spørre min kokkesønn ved leilighet om han har en oppskrift hvis jeg husker det. Hilsen Tove
SvarSlettAnnorlunda tolkning med en bra text.
SvarSlettSpännande och annorlunda tolkning av temat.
SvarSlettSpännande frukter du presenterar. Jag gillar allt från hav och sjö, så även tång skulle nog funka för mig. Jag tror att jag ätit något som innehöll malen tång för proteinets skull. Men då kände man nog ingen distinkt smak. Jag tror vi får vända oss till havet för att föda alla på denna jord framöver.
SvarSlettOvanligt men fin tolkning av temat! Det kommer säkert mer tång i maten i framtiden!
SvarSlettKram och en fin helg!
Karin