mandag 24. oktober 2016

Pizzasnurra


Barneborna er glad i pizzasnurra
så det er kjekt å ha i frysaren
når dei kjem på besøk.

Dei er best når ein tinar dei litt i
romtemperatur først,
deretter nokre minutt i
steikeomnen.


Oppskrifta:
250 gr sammalt speltmjøl, grovmalt
950 gr sikta speltmjøl
50 gr gjær
1 ts salt
1 ts honning
100 gr smør
4 dl lettmjølk
4 dl vatn

Smelt smør og ha i mjølk og vatn til det er fingervarmt.
Slå det over gjær og honning og la mixaren gå til gjæra er oppløyst.
Ha i det tørre, det grove først.
Elt deiga på sakte fart 8-10 minutt.

Hev deiga under plast på lun stad ca 30-40 min.

Kjøttsaus:
Lag sausen medan deiga hever.
Steik 2 x 400 gr karbonade- eller kjøtdeig, 
gjerne ekstra finhakka sjalottløk,
krydder etter smak.
Slå over 2 glas Dolmio naturell
la det surre 5-10 minutt.

Del deiga i tre
Kjevl ut avlang leivar
legg på kjøtsaus og
strø på reven ost.

Rull saman og del i ca 2 cm bitar.
Legg på bakepapirkledd plate.
Etterheve ca 30 minutt
Dryss reven ost på toppen før steiking.

Steike midt i omnen 225 gr 12 til 15 min til dei er 
gjennomsteikte.

PS. Eg legg mykje saus og ost inni  rullen så det
glir ofte ut ein del under steiking.
Det blir ikkje perfekte snurrar utsjåandemessig,
men eg skal love deg, dei er kjempegode !








21 kommentarer:

  1. Det hørtes godt ut, og takk for oppskrift! Pizza er vel alltid populært blandt de unge :)

    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  2. Hello, it looks delicious. I like pizza! Thanks for sharing the recipe.

    SvarSlett
  3. Jeg får vann i munnen... Disse må jeg forsøke meg på!

    SvarSlett
  4. Jeg tviler ikke på at de er gode...de ser gode ut også. Det er smaken som teller!

    SvarSlett
  5. De så veldig gode ut, den oppskriften skal jeg prøve:-)

    SvarSlett
  6. Det er kjempegodt. Nå fikk jeg lyst til å bake noen jeg også. Ha en vakker dag i høsten!

    SvarSlett
  7. Ummm.... Takk for oppskrift og lurt å ha i fryseren, tar glatt etter! Ha en fin dag. Klem fra Signe.

    SvarSlett
  8. Jeg kjenner den deilige duften helt hit. Jeg takker også for oppskrift, og vil prøve når jeg får ånden over meg.
    Nå har vi hatt gråvær her i Oslo uten flik av blå himmel eller sol i mer enn to uker. Det er trist. Men håper snart på en fin, blå høsthimmel. Hilsen Tove

    SvarSlett
  9. Mmmmm, ser himmelske ut! Ha en super dag!

    SvarSlett
  10. Tack för tipset och receptet! Snurrorna ser väldigt goda ut och de behöver inte alls vara perfekta utseendemässigt!
    Ha en fin tisdagskväll! Här regnar det och är lite småtrist ute.

    SvarSlett
  11. Pizzasnurrer er favoritt, enten det er til små eller store. God som matpakke, god til suppe.. Kanskje jeg burde laget opp en ladning, jeg også.. (Ble litt sulten..)

    SvarSlett
  12. Dette er godsaker! Kjenner så godt til at fyllet renner ut, men slik blir det når vi pakker mye inni. Så lurt å lage en solid porsjon. Som oftest blir det ingen snurrer igjen å putte i fryseren.

    Riktig god tirsdagskveld!

    Klem

    SvarSlett
  13. Perfekt mat! Godt for både store og små.

    SvarSlett
  14. Pizzasnurrer slå aldri feil. Heldige barnebarn som har deg.

    Vivi

    SvarSlett
  15. Pizzasnurror är ju så gott! Mmm! När barnen var små lagade vi pizza varje söndag. Nu blir det inte lika ofta, men äter vi det lagar vi alltid hemgjord pizza.

    SvarSlett
  16. God ide. Den oppskriften skal jeg prøve etterhvert.
    Alt blir litt enklere etterhvert som jeg kan stå og gå litt
    Ha en fin kveld.
    Eirin

    SvarSlett
  17. nam nam - denne oppskrift må prøves - takk takk og klem herfra :)

    SvarSlett
  18. Ja, dette er kjempegodt!! Takk for oppskrift, ikke prøvd denne; virkelig "handy" å ha i fryseren til både store og små:)
    Utrolig at vi snart er i november, men denne høsten skal ikke jeg klage på:)
    Klemmings

    SvarSlett
  19. Kjekt å ha noe godt i frysern! Pizzasnurr er en favoritt!

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.