onsdag 17. februar 2016

Eignelut


er eit uttrykk som kanskje var
mest brukt i "gamle dagar".
Eg bruka uttrykket om ting som er
verdfulle for meg.
Bunaden min er eit fint eksempel
på ein eignelut.
Ein kan også bruke det om sine 
kjæraste:
" du er min eignelut... "


Som synonym til kryssord er:
kostbarhet, prydnad, klenodium brukt

I går viste eg eit par
eignelutar,
i dag er det andre.
Den gamle koppen har eg arva.
 Den har stempel frå
Arabia Suomi Finland
frå 1950 talet.

Denne  er ein av eit servise
foreldra mine fekk i 
bryllaupsgåve 10. august 1947
Den er verdfull for meg så eg kalla
den gjerne ein eignelut.

På asjetten ligg nysteikte
 Havrekjeks med sjokolade og eit hint av salt.
oppskrift
hos Alva i bloggen Matlaging






10 kommentarer:

  1. Det er viktig å ta vare på eignelutar. Eg har også nokre skattar som er eignelutar for meg.

    SvarSlett
  2. Takk for oppklaringen. Nå har jeg lært et nytt ord.

    SvarSlett
  3. Vakre eignalutar med verdi for ein sjølv fordi ein har arva etter nokon som stod ein nær.

    SvarSlett
  4. Jag har några sådana här hemma jag med, eignelutar <3

    SvarSlett
  5. Ja da lærte jeg noe idag også. Ja hvem har ikke eignelutar ;)

    SvarSlett
  6. Nytt ord for meg!!!! Fin kopp og fat. Sånt fat har jammen mamma! Ha en vakker dag!

    SvarSlett
  7. Jeg er så glad i gamle kopper og kar, så da er det vel mange "eignelutar" her i huset. Prøver å bruke dem så ofte som mulig, dekke bord med gammel brodert duk med blonde på kanten og fint servise. Trenger nesten ikke noe å servere......
    Nydelig den koppen din! Glassasjetter var vanlig før i tida, gjerne med farge på slik som din. Jeg har noen i gjennomsiktig glass etter mor.
    Her snør det i dag, noen minusgrader og klart for skitur etter dugurd, i dag i lysløypa.

    God torsdag fra Ingunn

    SvarSlett
  8. Takk for fin forklaring. Jeg også fikk lære noe nytt. ;)
    Ønsker deg god kveld! :)

    SvarSlett
  9. That is a lovely teacup!

    SvarSlett
  10. Jeg hsr aldri før hørt ordet eignelut, så nå har jeg lært et nytt ord! Nydelige, gamle servise, både koppen og fatet.

    SvarSlett

Eg set stor pris på at du legg igjen ein kommentar :-)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.