Eg trur denne fine boka låg under juletreet i mange heimar julaftan.
To av kollegaene mine ved Herøy vgs
har skrive den.
Dei har samla oppskrifter og informasjon rundt
Sunnmørske mattradisjonar,
Sunnmørske mattradisjonar,
prøvt ut og fotografert.
Ei flott bok med mykje kjent og kjært.
Eg kjende klump i halsen og tårer i augnekroken
då eg blada og las i den første gongen.
Ei flott bok med mykje kjent og kjært.
Eg kjende klump i halsen og tårer i augnekroken
då eg blada og las i den første gongen.
Olaug, ei flink bakstekone :)
Ein fin stabel flatbrødleivar er ferdig baka.
Vår familie er så heldig å få flatbrød av Olaug
til kvar jul.
Det smakar framifrå attåt julematen !
Eg må vedgå at
me ser ikkje heilt for oss
måltidet julaftan utan dette fantastiske flatbrødet ♥
Les meir om boka, klikk
Vonar du har ein fin dag !
Anne-Mari
Det var ei retteleg praktbok!
SvarSlettTakk at du gjer oss merksam på den.
Oss får prøve sjå lyst på livet sjølv om det regnar.
Og heller mimre om vakre desember dagar.
Fin dag til deg!!
Dette var jammen ei praktbok! Alltid artig å kjenne seg igjen i det skrevne ord. Jeg glømmer ikke da jeg så et teaterstykke av Edvard Hoem for første gang. Det var "min" historie. Utrolig. For ikke å snakke om bøkene til Anne Karin Elstad.
SvarSlettSikkert mange som vil glede seg over denne. Merker selv at jeg blir mer og mer glad i "gammeldags" mat jo eldre jeg blir. Er det å gå i barndommen?
God helg!
Klem fra Ingunn
Dette ser ut som en flott bok.
SvarSlettJeg tenker at sånne bøler er kulturbærere. Tenk hvis ingen kan lage god,gammeldags mat lenger?
Jeg er veldig glad i tradisjons-mat. Kanskje jeg kjøper boka.
Ha fin dag idag!
Klem herfra
Ser ut som en flott bok!
SvarSlettJeg fikk som vanlig "Lautin" til jul. Lokalhistorisk årbok for Løten, DEN koser jeg meg med. :-) (kan du tru det!? hehe)
Ha en fin fredag, amo.
Klem
Så fin bok! Skulle ønske jeg kunne bake flatbrød! Kanskje jeg får ønske meg denne til jul, neste år!? :)
SvarSlett-Mari
Trur faktisk det var den boka som låg under mitt juletre også, men det var dotter mi så fekk den. Ho sat å las i den på julafta om rømmegraut koking. Skal studere den nærare men er ganske sikker på at det må ver denne boka.
SvarSlettGanske imponerande å lese om prosessane som tek mange dagar og opp i veker å få ferdige.
Dette var mi mor ekspert på. Ho laga alt frå grunnen av og alt som vart brukt i husholdninga. Noko eg berre kan drøyme meg tilbake på. Vi veit ikkje kor heldige vi var den tida, men ser det no når vi har fått åra på oss. Eg voks opp på gard så alt den bydde på måtte utnyttast.
I ettermiddag har vi vore å kosa oss med lisje gullet vårt. Ho er så uendelig fin...rolig er ho også. Så vi kosa oss og må fingre på ho heile tida. Ho får ikkje fred :))
Kos deg i mørket.
Stor Klem frå MarJE.
Takk for omtanken på bloggen min og godt nyttår til deg! Jeg begynner å komme til hektene nå. Kjempefin bok. Det er viktig å ta vare på tradisjonene. Hjemmelaget flatbrød er kjempegodt. Jeg har takke, men har bare brukt den til diverse lapper. Skal nok bake lefser en dag, så får vi se hva det utvikler seg til når jeg slutter i jobben. Vi fikk tre "matbøker" til jul, to italienske og en fransk. Liker også tradisjonsmat fra steder jeg har bodd + mat jeg har vokst opp med. I går kjøpte vi en torsk for 100 kroner. 4 stykker spiste skrei, lever og rogn og potetene hadde vi fått. I dag stekte vi rester av rogn på panna og surret rester av potetene i olje og urter. Der er så mye fisk igjen at det blir til to fiskegratenger etter Schjønberg Erkens oppskrift, dvs. middag i fire dager for hundrelappen. DET er billig, det! Ha ei flott helg! Klem, Gudrun
SvarSlettSå flott bok og så heldig du er som får godsaker fra bakeproff til jul.
SvarSlettDen skal jeg kjøpe meg fordi det fortjener jeg sikkert.
Ha en fin lørdag, Marit.
Hei Anne-Mari;)
SvarSlettHva kan måle seg med hjemmebakt flatbrød;) Det er så mange som er så flinke til å bake nydelig flatbrød. Og dere er kjempeheldige som får slikt til jul;))
Jeg baker litt flatbrød, og jeg kjøper hjemmelaget flatbrød. Litt "matløs" uten! Det passer jo så godt til både hverdag og fest;)
Jeg skal se litt på den boka;)
Å du, TUSEN TAKK for kommentaren på teppet mitt;))
Fortsatt god helg;)
Klem fra Ann-Mari
Så fin kokebok!
SvarSlettDet er så spennende med lokale mat-tradisjoner og så viktig å bevare dem.
Vi må desverre kjøpe flatbrødet vårt. Men det finnes et lite bakeri her hos oss som lager en ganske god erstatning
for det hjemmebakte.
Ønsker deg en fin helg!
Ei utrolig fin bok, bladde litt i den i en bokhandel før jul og lurte på å kjøpe den i julegave men så dukka det opp noe og jeg glemte hele greia. Har lyst på den selv så du skal ikke se bort fra at den havner i hus her også:)
SvarSlettHa en fin kveld, og lykke til med PC-en:)
God klem
Hanne:)
Denne boken ser flott ut!
SvarSlettJeg har to jobber, den ene er på folkebiblioteket her. En jobb jeg stortrives med:)
Ha en fin kveld
Denne boken ser flott ut!
SvarSlettJeg har to jobber, den ene er på folkebiblioteket her. En jobb jeg stortrives med:)
Ha en fin kveld
Så koselig den ser ut!! Vi spiser alltid mølje (ikke fiskemølje,men kraft og flatbrød)bittelille juleaften, og da må det være godt ,hjemmelaget flatbrød til. Godt nytt år til deg, og tusen takk for hislen i dag!
SvarSlettKlem♥
For en herlig bok!
SvarSlettEr bare innom for å ønske deg en nydelig mandag! Takk for gode ord inne hos meg og så herlig at du deltar på min giwe away, tvitvi!
klem
-Maia